درباره
علوم شناختی مطالعه میانرشتهای ذهن و مغز است. در این حوزه، رشتههای مختلفی از جمله روانشناسی، روانشناسی شناختی، علوم اعصاب، زبانشناسی شناختی، فلسفه، علوم کامپیوتر، انسانشناسی، جامعهشناسی و زیستشناسی گرد هم آمدهاند تا به مسائل اساسی درمورد ذهن و مغز بپردازند. پژوهش در این رشته به ما کمک کرده تا رشد شناختی، کارکرد مغز، فرآیندهای شناختی و انسان را بهتر بشناسیم.
دکتر سعید صباغیپور، دکترای علوم اعصاب شناختی (گرایش مغز و شناخت) از دانشگاه تبریز، جزء پژوهشگران این رشته در کشور است که تاکنون کتابهای متعددی را از جمله «آگاهی و مغز»، «نظریههای آگاهی در فلسفهذهن و مغزپژوهی» و «برنامه نویسی آزمایش های رفتاری در متلب و سایک تولباکس» در این حوزه منتشر کرده است. ایشان همچنین نسبت به برگزاری دورههای آموزشی «طراحی تکالیف شناختی» (دانشگاه تبریز، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، بیمارستان روزبه) و «تحلیل جامع سیگنالهای مغزی» (دانشگاه تبریز) با حمایت ستاد علوم و فناوریهای شناختی اقدام نمودهاند. دکتر صباغیپور همچنین در حال حاضر همکار اصلی طرحی در حوزه شناخت اجتماعی با عنوان « تدوین پایگاه داده ویدئویی و ابزار ارزیابی ادراک اجتماعی» با همکاری ستاد علوم شناختی هستند.
یکی از چالشهای علوم شناختی در کشور محدودیتهای آموزشهای رسمی و دانشگاهی به دروس عمدتاً نظری و همچنین زمان ناکافی برای آموزش دروس عملیتر و مهارتهای لازم و همچنین فقدان مهارت آموزیهای برنامهنویسی، طراحی تکالیف شناختی، تحلیل سیگنالهای مغزی و مواردی از این دست است. در اکثر کشورها افزون بر آموزشهای دانشگاهی، گروهها و افراد مختلف برای پرکردن محدودیتهای ذکرشده شکل گرفتهاند و هدف از راهاندازی این وبسایت نیز برطرف کردن این محدودیتها در جهت پیشبرد بیشتر علم شناختی در کشور عزیزمان ایران بوده است. دکتر سعید صباغیپور، دکترای علوم اعصاب شناختی، درنظر داشته است آموزشهای مهارتی لازم در این زمینه را به صورت دورههای آنلاین تخصصی و عمومی درزمینه مغز و شناخت، در اختیار علاقهمندان این رشته قرار دهد.